Завантаження ...

У Сумах відкрили меморіальну дошку полеглому герою Олександру Бабаку

У Сумах відкрили меморіальну дошку полеглому герою Олександру Бабаку фото

13 червня в Сумах на фасаді будинку навпроти футбольного стадіону "Ювілейний", урочисто відкрили меморіальну дошку, присвячену загиблому воїну, сержанту Олександру Бабаку.

Олександр, уродженець Сум (народився 25 липня 1994 року), з раннього віку був щирим фанатом футболу. З 13 років він відвідував стадіон "Ювілейний", де згодом став одним із найвідданіших прихильників ФК "Суми". Футбол був не просто захопленням, а й справою життя Олександра. Він самовіддано боровся за успіх команди як на полі, так і за його межами. Його старання та активна життєва позиція значною мірою сприяли розвитку та підтримці клубу.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, Олександр, не вагаючись, став на захист рідної землі. Справжній патріот, він з глибоким почуттям відповідальності взяв до рук зброю та пліч-о-пліч з побратимами мужньо боронив Україну.

10 вересня 2023 року життя Олександра трагічно обірвалося під час ворожого мінометного обстрілу біля міста Кремінна. Він загинув, як справжній герой, щиро вірячи у перемогу України.

У Героя залишилися мати, кохана дружина та маленька донечка.

Пам'ятна дошка, відкрита в рамках проєкту "Код пам'яті", не лише увіковічнює пам'ять про Олександра Бабака, але й дає можливість дізнатися більше про його життя та подвиг. QR-код на дошці веде до онлайн-сторінки, де можна побачити фотографії героя та почути розповідь про його шлях.

Світла пам'ять Олександру Бабаку!

Герої не вмирають!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: