Завантаження ...

Сумські маршрутки по 15 гривень?

Сумські маршрутки по 15 гривень? фото

Сьогодні, 14 червня, журналісти MistoSumy дізналися з непідтверджених джерел про новий тариф для пасажирів міських маршруток у Сумах. Ми витратили цілий день у спробі отримати офіційну інформацію, яка б підтверджувала чи спростовувала подорожчання. Проте всі очільники нашого міста відповідали, що про зміну тарифу перевізників чують вперше. 

Нашим першим інсайдером став водій однієї з маршруток, який попередив про подорожчання цін на проїзд.

"Зараз ще 10 грн, а з наступної суботи буде 15 грн", - повідомив він нашому журналісту під час поїздки. 

Тож, щоб підтвердити чи спростувати цю інформацію, наші журналісти звернулися до представників місцевої влади. 

В.о. міського голови Артем Кобзар запевнив, що зміна тарифів на проїзд не в його компетенції:

Приблизно чотири місяці тому до мене приходила делегація перевізників. Вони говорили про необхідність подорожчання, через зростання цін на паливо, запчастини тощо. Я вислухав їх і скерував до сумської міської військової адміністрації (далі сумська МВА- ред.), бо питання регулювання тарифів зараз не в нашій компетенції. Питайте у МВА. 

Натомість Сумській МВА наразі не до цього.Там займаються іншими проблемами, принаймні так нам повідомив Андрій Домчук, помічник Олексія Дрозденка. Із самим начальником МВА нам поспілкуватися не вдалося, його не було на місці. 

Ми також намагалися зʼясувати, скільки ж все ж коштуватиме проїзд у сумській маршрутці у Сергія Яковенка, очільника транспортного відділу Сумської міськради. Проте коментар нам взяти поки не вдалося.

Неофіційно ми дізналися: документ про нові тарифи все-таки є. Він вже підписаний начальником МВА Олексієм Дрозденком. 

Пресслужба Сумської міської ради пообіцяла підготувати відповіді на понеділок, 17 червня. 

Тож поки що наші журналісти вирішили запитати сум’ян чи готові вони до подорожчання.

Олена:

- З якого переляку по 15 гривень? За роздовбані маршрутки, діряві, з яких тече, коли на вулиці дощ? В Харкові і соціальні автобуси є і метро безкоштовно працює, а нам підіймають ціни? Я ставлюсь до такого рішення негативно!

Володимир

 - Передаю велике “дякую” усім причетним до подорожчання.З якої статі 15 гривень, хай пояснять, у нас відстані маленькі, це ж не Київ. І чому ми про це не знаємо? 

Руслан:

- Я не згоден, бо ні моя зарплата, ні моєї дружини не змінилися. Мені на роботу їхати з Піщаного двома маршрутками. Зараз хоч комунальний автобус з’явився, але він ходить лише раз на годину. І якість маршруток взагалі жахлива. То про яке подорожчання деталей вони кажуть, якщо ремонтують, мабуть, лише мотор? Якщо б за проїзд у нових маршрутках, ще б можна було домовлятися, а за ці “недобиті” - ні.


Анна Крамар для MistoSumy
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: