Завантаження ...

У середмісті Сум з'явилися новенькі пожежні гідранти

У середмісті Сум з'явилися новенькі пожежні гідранти фото

Для покращення безпеки міста та полегшення роботи рятувальників у випадку пожеж, КП "Міськводоканал" розпочало встановлення сучасних наземних пожежних гідрантів. Ці яскраві червоні конструкції, знайомі жителям багатьох європейських міст, стають доповненням до вже існуючих підземних гідрантів.

Переваги наземних гідрантів:

  • Швидкість: На відміну від підземних, які потребують пошуку люка, відкриття та підключення колонки, до наземних гідрантів рятувальники можуть під'єднати рукави одразу, значно економлячи час.
  • Доступність: Їх яскравий колір та розміщення на видному місці роблять їх легкими для знаходження навіть у темряві чи за складних погодних умов.
  • Надійність: Наземні гідранти менш схильні до пошкоджень та вандалізму, адже не захаращені снігом чи припаркованими авто.

Перші чотири гідранти вже встановлені на Театральній площі, біля ТЦ "Мануфактура", МЦ "Романтика" та легкоатлетичного манежу СумДУ. У планах – встановлення ще шести в різних районах міста.

Важливість оновлення мережі гідрантів зросла з початком війни, адже в разі ворожого обстрілу пожежа може бути більш масштабною та складною. Забезпечення рятувальникам швидкого доступу до води стає критичним фактором для мінімізації збитків та порятунку людей, повідомляє КП "Міськводоканал"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: