Вартість проїзду в сумських маршрутках поки не підвищуватимуть

У Сумах вартість проїзду у міських маршрутках становить 10 грн, як і раніше. Про це повідомили в Сумській міській військовій адміністрації.

У Сумах вартість проїзду у міських маршрутках становить 10 грн, як і раніше. Про це повідомили в Сумській міській військовій адміністрації.

Розпорядження Сумської міської військової адміністрації «Про встановлення тарифів на транспортні послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі», яким передбачалось підвищення вартості проїзду у сумських маршрутках, не набрало чинності і скасовано. 
 
Виходячи з численних зауважень та пропозицій громадськості, за дорученням начальника Сумської ОВА Володимира Артюха буде створено комісію, яка у найкоротші терміни вивчить питання пасажиропотоку на міських маршрутах у Сумах, якості надання послуг місцевими перевізниками тощо. 

Висновки комісії стануть підставою для прийняття обґрунтованого тарифу на перевезення у міському пасажирському транспорті, у тому числі і комунальному. 

До складу комісії увійдуть відповідні фахівці, представники громадськості та правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше у сумьскій міськраді повідомили про зростання вартості проїзду в міських автобусах загального користування, тобто маршрутках. Відповідно до розпорядження Сумської МВА, з 22 червня новий тариф мав становити 15 гривень за одну поїздку, а проїзд до села Верхнє Піщане за маршрутом №51 коштував би 22 гривні.

Також сьогодні, 18 червня на веб-платформі e-DEM зʼявилася петиція проти підвищення тарифів на проїзд у маршрутках. Станом на зараз вона зібрала 721 підписів із 250 потрібних. 

Нажаль якість надання послуг настільки жахлива, що це не коштує і нинішніх 10 грн, нам обіцяли, що транспорт буде приведений до ладу після минулого підняття ціни, як бачимо реакції 0На цей раз, рада мовчки сама підняла вартість, не дочекавшись що гадають сумчаниЯ вважаю, що влада знущається з містян, нехтуючи їх безпекою, намагається максимально викачати гроші, замість нормальних маршруток пускаючи на рейси відра з болтамиТому прошу відмінити рішення про підняття вартості проїзду, - зазначає автор петиції  Владислав Михайленко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: