На Краснопільщині попрощалися із захисником Олександром Горенком

У селі Самотоївка Краснопільської громади на Сумщині попрощались із загиблим бійцем Олександром Горенком.

У селі Самотоївка Краснопільської громади на Сумщині попрощались із загиблим бійцем Олександром Горенком.

Біля будинку, де мешкав загиблий із дружиною та двома синами зібрались його рідні, друзі та односельці, йдеться в сюжеті Суспільного Суми.

На лавці біля двору згадують Олександра сусідки, серед них Ніна Петренко:

“Ми його виняньчили усі гуртом тут, він такий був позитивчик, із самого дня народження. Золота була дитина, ми його всі виняньчили.. і тепер це така втрата, зрозумійте, як отут хтось ножик встромив у серце. Оце так боляче, оце так обідно, оце так страшно, що ми втрачаємо кращих.. кращих із кращих”.

Ніна Петренко каже: “Олександр завжди був привітним. Я його ніколи не бачила, щоб він був не усміхнений, щоб він десь щось робив і до тебе не обізвався, щоб не сказав хороше слово.., щоб нікого не уважив і не поміг. Він був у нас депутатом на нашій вулиці - це та людина, до якої можна було звернутись і він робив свою роботу: виконував свою роботу чесно, добросовісно. Це дуже чесна, порядна людина.

Староста Самотоївського старостинського округу Людмила Цибулько згадує Олександра Горенка, як чоловіка з активною життєвою позицією

“Активно займався громадською діяльністю. Велику увагу приділяв футболу. Був навіть якийсь час капітаном футбольної команди, представляв нашу сільську футбольну команду на різних змаганнях, різного рівня, де ми сільську команду виставляли. Грав також у футбольному клубі “Явір” — це була районна команда нашого Краснопілля. Дуже ми сумуємо у зв’язку з трагічною загибеллю Саші”.

За інформацією старости, Олександр Горенко став на захист країни навесні 2023 року, служив у механізованих військах. Провести в останню путь товариша приїхали бойові побратими. Його командир Олексій Панасенко розповів, що Олександр приєднався до взводу після бойового навчання.

Він був світлою, відповідальною людиною, до всієї роботи підходив з відповідальністю і доводив її до кінця. Ми служили спочатку Сумщина й Краснопільщина, на кордоні. Потім ми поїхали у Міщанський ліс, Лиманський район Донецької області. Служили разом, захищаючи нашу країну і в один з моментів він загинув з побратимами. По них був випущений гранатомет, він постраждав від уламків.

За інформацією Сумського обласного територіального центру комплектування, загинув Олександр Горенко 14 червня, поблизу села Торське на Донеччині. За тиждень до загибелі йому виповнилось 40 років.

Після відспівування полеглого бійця Олександра Горенка поховали на місцевому кладовищі.

<iframe width="772" height="434" src="https://www.youtube.com/embed/NUNC3fqDJR8" title="“Загинув, прикриваючи друзів”: у Самотоївці попрощались із загиблим бійцем Олександром Горенком" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: