Завантаження ...

Мавка у неоні – перша виставка неонових фотографій

Мавка у неоні – перша виставка неонових фотографій фото

Лілія Завалій – фотографка з 10-річним досвідом ретушера, знайшла себе саме у незвичайній неоновій зйомці. «Важливо не знати правила, а знати, як обіграти їх відсутність у кадрі», - з посмішкою говорить фотографиня. Вона переконана, що знання правил: розташування об'єкта, моделі – це важливо, але ще важливіше, це зробити фото «живим».

18 червня в Агенції промоції Суми проведена перша презентація Лілії Завалій з виставкою неонових фотографій. Фотографка презентує людям гру світла, образів та емоцій на фото. Знайомить нас з фантастикою, відсилаючись на відомі фільми чи мультфільми. Але, як виявилося, кожен бачить у фото щось своє.

На фото Лілія Завалій, фотографка
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com

- Наразі усі технології змінюються, з кожним роком з’являється щось нове, щось інше. Тому сьогодні я хочу запропонувати вам такий вид мистецтва як неонова фотографія. І на них я висвітлила саме те, як я бачу ці світлини, саме те, як я бачу це мистецтво. Кожні світлини не те що передають мої відчуття, а скоріше ідею. У неоні можна організувати будь-яку ідею і вона не буде схожа на звичайне фото, яке ми звикли бачити, - ділиться з нами Лілія.

Лілія любить фотографувати, пробувати щось нове та незвичне. Те, чого бояться інші чи не насмілюються зробити. 

- Чому саме неонова фотографія – усе дуже легко. Я шанувальник фантастики, а саме у ній ми можемо помітити поєднання незвичайних кольорів. Тому, я вирішила зайнятися саме неоновою фотографією, бо тут є можливість зробити цікаві образи, фото та пережити неповторні емоції, - розповідає фотографка.

Журналісти MISTOSUMY.com також запитали, а як же обирали моделей чи які критерії були. 

- У нас невелика команда з мене та з дівчинки візажиста – Сніжани, ми разом затверджуємо дівчинку-модель, думаємо, який їй підійде образ, шукаємо референси (приклади) зйомок та на основі них робимо щось своє, збираючи деталі з кожного фото. Це не професійні моделі на фотографіях, а просто дівчата, у яких ми побачили те, що можна показати, - розповідає Лілія.

На фото Лілія Завалій, авторка виставки фотографій у неоні
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com

Кожна поза, колір та образ підлаштований під характер дівчини не навмисно, проте вийшло дуже влучно, розповідає Сніжана, візажистка усіх фотозйомок Лілії. Так, волонтер на фото - у жовто-блакитному світлі з малюнком Герба на обличчі. Тендітна дівчинка з міцним характером – тримає у руках зброю, а бунтівниця знялась у стилі «Стиляги». А у фотосесії по мотивам «Мавки» ви можете помітити саму фотографку, яка випробувала цю роль на собі. «Я люблю приміряти на собі різні образи й ось саме на виставці ви можете побачити мої світлини по мотивах відомого мульфільму», - ділиться з нами фотографка.

- Я на постійній основі працюю з Лілією і кожного разу відчуття, що прийшла не на зйомку, а додому. Це тільки позитивні емоції, віддача з усіх сторін та величезна повага до роботи як Сніжани, так і Лілії, - ділиться емоціями Олександра, одна з моделей зйомок.

На фото Сніжана (візажистка), Лілія (фотографка) та Олександра (модель)
Фто Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com

Відвідати виставку та насолодитися мистецтвом фотографій у неоні можна буде до 30 червня у Сумській міській галереї Агенції промоції Суми (вул. Соборна, 27).

А вам, які фото нагадують який фільм чи мультфільм? Поділіться з нами у нашому Facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: