Завантаження ...

У Ромнах відділ освіти переплатив за електроенергію понад мільйон гривень

У Ромнах відділ освіти переплатив за електроенергію понад мільйон гривень фото

Роменська окружна прокуратура домоглася скасування незаконних рішень та повернення до бюджету 1,1 мільйона гривень, які школи міста переплатили за електроенергію. Про це повідомляють у Сумській обласній прокуратурі.

У січні 2021 року відділ освіти Роменської міської ради уклав договір з ТОВ "Енера Суми" про постачання електроенергії для навчальних закладів. Вартість електроенергії за договором становила 1,86 грн з ПДВ за 1 кВт/год. Однак протягом 2021 року було укладено 11 додаткових угод, якими ціну електроенергії було штучно завищено до 4,225271 грн з ПДВ, що на 227% більше, ніж передбачалося договором.

Внаслідок цього, за період з січня 2021 року по січень 2022 року школи міста переплатили за електроенергію 1 мільйон 71 тисячу гривень.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсними цих додаткових угод та повернення переплачених коштів до бюджету.

Суд задовольнив позов прокуратури.

Відповідно до рішення суду, ТОВ "Енера Суми" зобов'язане повернути відділу освіти Роменської міської ради 1 мільйон 71 тисячу гривень, повідомила обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: