Завантаження ...

Сум’яни голосують за створення в міському парку спеціалізованої зони для вигулу собак

Сум’яни голосують за створення в міському парку спеціалізованої зони для вигулу собак фото

На сайт онлайн-петицій містяни підписують звернення “Спеціалізована зона для вигулу собак”.

“Просимо створити перший пілотний майданчик для вигулу собак у Парку культури та відпочинку імені І. М. Кожедуба.

Звертаємо увагу на проблему відсутності у нашому місті обладнаних безпечних зон для вигулу собак. Вбачаємо у цьому серйозну проблему інфраструктурного характеру та звичайного благоустрою, яка не потребує значних матеріальних ресурсів для її вирішення на місцевому рівні.

У нашому місті існує безліч собачників, і деякі собаки, на жаль, є проблемними для вигулу в умовах міста: наприклад, вони можуть злякатися різкого звуку і втекти, а вільно бігати необхідно всім собакам для їх гармонійного фізичного розвитку та просто для гарного самопочуття, незалежно від уродженої лякливості чи інших обмежувальних факторів чи поведінкових проблем.

Нас бентежить питання: чому у нашому місті немає жодної зони для вигулу собак (хоча вважаємо, що вони повинні бути у кожному районі на перспективу). У тому ж Харкові обладнано більше 30 таких зон, у Чернігові вони також існують, а це місто можна сміливо порівнювати з Сумами, адже приблизно однакові вони за значенням, населенням та площею.

Просимо встановити у Сумському Парку культури та відпочинку імені І. М. Кожедуба такий майданчик із обов’язковим встановленням у ньому подвійних воріт задля запобігання собачих втеч: перші дверці відчиняються і за ними знаходиться невеличка зона із урною для прибирання за собаками (і в ідеалі із пакетиками), вже і цієї зони господар зі своєю собакою через другі дверці потрапить безпосередньо у зону для вигулу, яка буде собою представляти обмежену парканом територію, в якій зможуть бігати собаки без ризику їхньої втечі та супутніх проблем. Вбачаємо у створенні такого майданчику так би мовити старт розвитку інфраструктури для вигулу собак у нашому місті, адже на перспективу одного майданчику буде мало.

Крім того, варто зазначити, що даний майданчик необхідний не тільки власникам собак, а і звичайним пересічним громадянам, так як це зменшить випадки використання громадського простору парку для вигулу, також це зменшить кількість конфліктів, що виникають у зв’язку із вигулом собак та загалом зробить громадський простір комфортнішим для абсолютно всіх жителів та гостей міста, незалежно від наявності чи відсутності у них собак.

Також переконливо просимо розпланувати виділення коштів на створення даного майданчику таким чином, аби в місцевому бюджеті наступного року була чітко виділена достатня кількість коштів на матеріали та безпосереднє будівництво даного майданчика.

P.S. додаю зображення майданчику для вигулу собак, котрий наразі функціонує в Чернігові для наочності та кращого розуміння піднятої нами проблеми”, - пише автор петиції Білокур Іван Олександрович.

Станом на 20 червня петицію підписали більше 200 осіб з 250 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось 41 день.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: