Завантаження ...

На Сумському напрямку зменшилась активність російських ДРГ

На Сумському напрямку зменшилась активність російських ДРГ фото

На Сумському напрямку зменшилась активність російських диверсійно-розвідувальних груп.

За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, на цьому напрямку певний період часу була найактивніша діяльність ДРГ — торік та на початку 2024 року. Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Суспільне.

"Зараз за останній період ми бачимо певне зменшення активності ворожих диверсійно-розвідувальних груп, але повністю вона нікуди не зникла. І загроза від проведення диверсійної діяльності ворогом також нікуди не зникає", — зазначив Андрій Демченко.

Речник ДПСУ додав, що росія може розширити зону активних бойових дій.

"Якщо говорити про Сумський напрямок, у ворога як і раніше, недостатньо зараз сил для вторгнення на територію України, аби досягти стратегічної цілі. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Навіть попри обмежені сили, ворог може розширити зону активних бойових дій, як це зараз відбувається по Харківській області, на напрямку населених пунктів Липці та Вовчанськ. Для того, щоб змусити Україну тримати там більшу і необхідну кількість сил та засобів, а не використовувати їх на лінії фронту", — розповів Демченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: