Завантаження ...

Герой України: рідні Романа Прокопенка з Сум закликають підтримати петицію

Герой України: рідні Романа Прокопенка з Сум закликають підтримати петицію фото

Залишився місяць до завершення збору підписів під петицією щодо присвоєння «Героя України» Роману Прокопенку із міста Суми.

На сайті президента збирає підписи петиція про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) Роману Прокопенку

Військовослужбовець з Сум став на захист Батьківщини з перших днів повномасштабного вторгнення, доєднавшись до місцевої тероборони. Згодом перейшов у лави ЗСУ.

Роман служив стрільцем-кулеметником у 25-й окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді. 

Сумʼянин загинув 23 вересня 2022 року у Лиманському районі Донецької області 

при виконанні бойового завдання. Йому було 24 роки.

Наш син Роман проявив мужність та героїзм вступивши в бій з противником. Загинув Роман від поранень несумісних з життям, за що був нагороджений відзнакою Президента України «Орден за мужність 3-го ступеня», та визнаний почесним громадянином міста Суми. Наш син відважно виконав свій обовʼязок громадянина України, патріота та захисника нашої держави. Ми пишаємося нашим сином, його самовідданістю, мужністю та відвагою.Прокопенко Роман Віталійович - справжній Герой, який заслуговує отримати найвищу державну нагороду «Герой України»(посмертно), - звертається батько військового Віталій Прокопенко. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: