Завантаження ...

У Сумах провели Олімпійський день

У Сумах провели Олімпійський день фото

29 червня в Сумах відбулися урочистості з нагоди Олімпійського дня.

Цьогоріч захід мав особливе значення, адже проходив в умовах жорстокої війни, яку росія розв'язала проти України. А за кілька тижнів стартують Олімпійські ігри в Парижі.

"130 років існує олімпійський рух, 130 років країни світу виборюють право бути кращими у тому чи іншому виді спорту, на спортивних майданчиках, а не на полі бою, як це робимо сьогодні ми, - зазначив голова ОВА Володимир Артюх під час відкриття заходу. - Через воєнні дії з боку росії і ми сьогодні виборюємо своє право на життя, своє право на майбутнє. А майбутнє - в наших дітях, у здоровому способі життя", - додав він.

Незважаючи на виклики війни, Сумщина й надалі демонструє свою спортивну міць на міжнародній арені, в тому числі й на олімпійських змаганнях.

"У нас багато переможців міжнародних змагань, Олімпійських ігор. І я впевнений, що тут, серед нас, знаходяться наші майбутні олімпійці, наші чемпіони світу і Європи", - підкреслив Володимир Артюх.

Участь у заході взяли майже 150 юних спортсменів - вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

В рамках програми Дня Олімпізму відбувся символічний пробіг на дистанцію 1000 метрів.

Також для учасників та гостей заходу були організовані ігри в "Лазертаг", вуличний футбол "Панна", флорбол, а також майстер-клас з тхеквондо.

Розпочався День з розминки, яку провела учасниця літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, заслужений майстер спорту України, багаторазова переможниця і призерка чемпіонатів світу та Європи з вільної боротьби Катерина Бурмістрова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: