Завантаження ...

Батьки полеглого тростянчанина отримали посмертну нагороду Героя України свого сина

Батьки полеглого тростянчанина отримали посмертну нагороду Героя України свого сина фото

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно старшому солдату Косовському Василю Сергійовичу – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Посмертну нагороду Героя України – орден «Золота Зірка» отримали від Президента Володимира Зеленського у День Конституції України мама й тато нашого Героя – Галина та Сергій Косовські.

Старший солдат Василь Косовський брав участь в обороні Запорізької, Харківської, Луганської та Донецької областей. У бою з ПВК «Вагнер» наш Герой особисто знищив значну кількість ворожої техніки та щонайменше сімох ворогів і завдяки цьому його підрозділ зміг вийти з оточення!

Наш Захисник загинув 16 березня 2023 року від пострілу російського снайпера в Серебрянському лісі, у Бахмутському районі. Обірвалося життя молодого українця, справжнього патріота, доброї й світлої людини. Василю Косовському назавжди залишиться 22 роки…

Василь народився та виріс у міцній та дружній багатодітній родині, яка з 2017 року проживає у селі Буймер Тростянецької громади. Раніше родина мешкала в селі Хухра на Чернеччині.

Юнак закінчив Охтирський професійний ліцей, де здобув професію тракториста-машиніста. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну він був призваний на військову службу. Хоробро, самовіддано, з честю та гідністю Василь Косовський захищав незалежність й цілісність нашої держави.

Косовський Василь був щирим, привітним, порядним та принциповим. Він понад усе любив свою велику родину, рідний край, українську землю. Він був одним з тих, хто не уявляв свого життя без Батьківщини, повідомили в мерії Тростянця.

Вічна й світла пам'ять і шана тобі, наш Герою! Пам’ять про Героя України старшого солдата Косовського Василя Сергійовича золотими літерами вписана в історію Тростянеччини, в історію України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: