Завантаження ...

Бій на у 35 км від Сум: чи є загроза наступу?

Бій на у 35 км від Сум: чи є загроза наступу? фото

Аналітики американського Інституті вивчення війни проаналізували кадри бою біля села Журавка Сумської області. Про це йдеться у новому звіті ISW, пише ТСН.

В ISW зауважують, що опубліковані 30 червня кадри з геолокацією показують, як українські сили обстрілюють позиції росіян у будинках і лісі на північ від села Журавка. Цей населений пункт розташований менш ніж за кілометр від кордону та приблизно за 35 км на північний схід від міста Суми.

Аналітики зауважують: наразі незрозуміло, чи готується армія рф до наступальної операції в Сумській області, чи їхні позиції - це результат обмеженого транскордонного рейду.

"Наразі незрозуміло, чи російські сили встановили постійну присутність на цих позиціях, потенційно готуючись до більшої російської наступальної операції в Сумській області, чи ці позиції були результатом обмеженого транскордонного російського рейду в Сумську область", - йдеться у звіті Інституту.

Американські фахівці оцінюють, що будь-які наступальні дії окупаційних військ в Сумській області матимуть на меті притиснути та відвернути українські сили від інших критичних ділянок лінії фронту.

Нагадаємо, раніше в ДПСУ повідомили про ситуацію в Сумській області. За словами речника Андрія Демченка, окупанти можуть у будь-який момент розпочати наступ на Сумському напрямку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: