Завантаження ...

У липні споживачі отримають нові рахунки за електроенергію

За спожиту в червні електроенергію жителі Сум і області сплачуватимуть за новою ціною. Згідно з рішенням уряду, тариф для населення нині становить 4,32 грн/кВт∙год.

Наприклад, якщо раніше родина споживала 200 кВт∙год на місяць і платила 528 гривень, тепер вона отримає рахунок на суму 864 гривень за той же обсяг спожитої електроенергії. Як і раніше, ціна – фіксована і однакова для населення у всіх областях України. Тарифні коефіцієнти для споживачів, які мають зонні прилади обліку, також зберігаються.

Для споживачів, які обладнали свої домогосподарства електроопалювальними установками згідно з чинним законодавством, діятиме диференційований тариф. Вони зможуть користуватися пільговою ціною протягом опалювального періоду – з 1 жовтня до 30 квітня включно.

При споживанні до 2000 кВт∙год на місяць сплачуватимуть по 2,64 грн за кіловат-годину, якщо використають більше - весь обсяг рахуватимуть по 4,32 грн/кВт∙год.

Тарифні зміни стосуються всіх побутових споживачів, включаючи колективних побутових споживачів, гуртожитки та юридичних клієнтів, які розраховуються за тарифом для населення. Докладніше – у попередніх матеріалах. Відповідно до рішення Кабміну, затверджені ціни діють з 1 червня 2024 року до 30 квітня 2025-го.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: