Завантаження ...

На Сумщині прикордонника засудили за "злив" інформації про блокпости

На Сумщині прикордонника засудили за "злив" інформації про блокпости фото

Суд визнав винним прикордонника з Конотопа, який зловживав своїм службовим становищем. Чоловік систематично передавав за гроші сторонній особі дані про розташування блокпостів на Глухівщині, переміщення та кількість особового складу ЗСУ та ДПСУ.

Цю інформацію зловмисники використовували для безперешкодного пересування територією, пише Глухів.City з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

25 березня 2023 року прикордонник вперше домовився про передачу інформації зі знайомим. Зустрівшись у Глухові, вони обговорили винагороду за дані.

20 травня за допомогою мобільного телефону чоловік передав знайомому інформацію про розташування блокпостів, час несення служби та кількість особового складу.

З травня по червень 2023 року: зустрічі відбувалися регулярно, у Глухові та селі Уланове, де прикордонник передавав дані про блокпости.

27 червня за надану інформацію він отримав від перевізника 30 тисяч гривень.

За свої дії прикордонник був затриманий та звинувачений у кримінальних правопорушеннях:

  • частина 1 статті 368 КК України: одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення дій із використанням наданого службового становища.
  • частина 2 статті 114-2 КК України: поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, що не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міноборони України або іншими уповноваженими державними органами, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану.

28 червня 2024 року заступник керівника Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Чоловік визнав свою провину.

Зважаючи на щире каяття, молодий вік та відсутність судимостей, суд призначив йому покарання у виді одного року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно господарських функцій на строк один рік.

Оскільки підсудний перебував під вартою з 27 червня 2023 року, його попереднє ув'язнення було зараховано в строк призначеного покарання. Чоловіка звільнили з-під варти в залі суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: