Завантаження ...

У Сумах провели в останню путь захисника Станіслава Чапалюка

У Сумах провели в останню путь захисника Станіслава Чапалюка фото

З 31-річним захисником України Станіславом Чапалюком 4 липня попрощалися в Сумах. Церемонія відспівування і прощання відбулася на Алеї Слави Баранівського цвинтаря.

Сюди приїхали жителі села Кіндратівка Хотінської громади, звідки був родом воїн, йдеться в сюжеті Суспільного Суми.

"Дуже хороший хлопець, батьки хороші, вихований дуже добре. На жаль, війна забрала такого гарного, вихованого хлопця. У нас залишилося близько 100 людей, навіть ховати на рідній землі не можемо. Поз'їжджалися майже все село сюди, щоб поховати Стаса нашого", – сказала знайома Станіслава Ніна.

Пані Ніна розповідає: перед початком повномасштабного вторгнення Станіслав працював у Польщі та повернувся, щоб стати до лав захисників України.

"Дуже світла людина, завжди позитивний, з неймовірним почуттям гумору. Крім того, що світла людина, нічого не можу додати. Будь-яку ситуацію він викрутить настільки, що ти будеш посміхатися в цій ситуації. Він був ініціатором того, щоб під час вторгнення ми виїхали за кордон", – розповіла подруга загиблого Надія Ковтун.

"Доля звела нас, захищаючи державу. Друзі пізнаються в біді, саме там ти знаходиш справжніх побратимів, справжніх друзів, свою другу сім'ю. А, можливо, у когось вона буде перша і основна. Він був неймовірною людиною. На жаль, Бог забирає у нас кращих", – вважає побратим Станіслава з позивним "Лівсі".

Станіслав Чапалюк був командиром другого зенітного ракетного відділення зенітного ракетного взводу першого механізованого батальйону.

"Зі зброєю в руках боровся за вільне та світле майбутнє солдат Станіслав Чапалюк – надійний побратим, який вирізнявся стійкістю духу, силою і наполегливістю", – сказав начальник групи МПЗ Сумського ТЦК та СП Костянтин Клочко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: