Завантаження ...

Кримінальний авторитет і три шахраї, які ошукали літніх людей на 600 000 грн, постануть перед судом

Кримінальний авторитет і три шахраї, які ошукали літніх людей на 600 000 грн, постануть перед судом фото

Слідчі Сумської поліції затримали та скерували до суду трьох учасників організованої групи шахраїв, які ошукували людей по всій Україні, а також кримінального авторитета, який їм покровительствував.

Зловмисники діяли за схемою "ваш родич потрапив у ДТП". 40-річний організатор групи, який раніше вже був судимий, залучив до протиправної діяльності ще двох жителів Сумщини, а також ув'язнених з Луганської області.

Спільники з місць позбавлення волі телефонували літнім людям та повідомляли про те, що їхні близькі потрапили в аварію і потребують термінового дорогого лікування. Потім, під виглядом родичів або медиків, інші члени групи приїжджали до ошуканих та забирали у них гроші.

З листопада 2023 року по березень 2024 року шахраям вдалося ошукати чотирьох людей з Чернігівської, Харківської та Сумської областей на загальну суму 577 тисяч гривень.

Їхні дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Окрім шахраїв, судитимуть також кримінального авторитета, який координував їхню діяльність на Сумщині. Він вимагав від них 10% від отриманих коштів для поповнення "злодійського общака". Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 255-1 КК України (поширення злочинного впливу), повідомили в поліції Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: