Завантаження ...

Охтирський адвокат відбувся умовним терміном за виправдання агресії рф

Охтирський адвокат відбувся умовним терміном за виправдання агресії рф фото

Охтирський міськрайонний суд визнав місцевого адвоката винним у виправдуванні збройної агресії російської федерації проти України.

Суд призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з умовним відбуттям покарання та іспитовим строком 2 роки.

Згідно з матеріалами справи, протягом вересня 2022 року - вересня 2023 року адвокат поширював проросійські матеріали та висловлював публічні думки, спрямовані на виправдання дій рф.

Зокрема, він:

  • надсилав знайомому посилання на публікації, де стверджувалось, що США та НАТО нав'язують Україні поставки зброї з метою викачування коштів з бюджету та захоплення українських територій.
  • пересилав відеозапис, де російський співак вітає з Новим роком російських військових.
  • У телефонних розмовах з друзями висловлював такі думки:
    • «Уже наші соседи *буть за таке руководство, *бать»; «Самі винуваті (…) багато в чому самі винуваті».
    • «Давай вернимся два года назад, не було войни, не було території, дальше шо? Шо ми ладу давали, був порядок? Ну понимаєш чи нє»; «А би оце був порядок, ми розвивалися, да, на нас наїхали. Це одне діло. А коли срачі везде порозводили, ну корупції і ніщета, ну як може, а би тільки (нерозбірливо) або хто на мінімалку».
    • «А ти знаєш, хто первий обстрелював українські города? Ну, вот, хто первий обстрелював українські города?»; «Не знаєш! Так ти багато чого не знаєш»; «Бачив. І я знаю, хто обстрелював мене. Да. Я тоже це знаю»; «І од кого я зй*бував»; «Так, вони щас так же обстрелюють, вони ж не то. що. Вони ж не перестали, і пока не перестануть»; « Ну чесно. Ну ти мене пробач, ну ти багато чого не понімаєш».
    • «Це ж, по суті, не Росія первая начала обстреливать украинские города».
    • «Кричали «путін ху*ло» на параді. Думаю: «*б твою мать, це ви др*чите, кричите, і шо случиться, не дай Бог, мене на помощь не зовіть». Проходить (нерозбірливо) год, день в день, і на них нападають. На них, не на мене»; «Та того, шо я ничого поганого не зробив, а вони зробили х*ёве, понимаешь? Я просто, як жертва»; «Ну, ті, хто кричали, по суті, ті і спровацировали, по суті».

Обвинувачений визнав свою вину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Мобільний телефон, який використовувався для злочинної діяльності, конфісковано в дохід держави, пише Судовий репортер.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: