Завантаження ...

У Сумах до кінця літа планують відкрити підземний перехід у центрі міста

У Сумах до кінця літа планують відкрити підземний перехід у центрі міста фото

Міська координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху на своєму першому засіданні 5 липня 2024 року опрацювала низку заходів, спрямованих на покращення безпеки на вулицях Сум.

Зокрема, замість встановлення світлофора біля фонтану "Садко", вирішено до 1 вересня ввести в експлуатацію вже існуючий підземний перехід.

До 1 серпня департамент інфраструктури міста має вивчити можливість облаштування пішохідного переходу на проспекті Михайла Лушпи (біля "острівка безпеки до дитячої поліклініки").

Також, спільно з управлінням муніципальної безпеки, буде опрацьовано питання подальшого розміщення габіонів на вулиці Привокзальній.

Для покращення видимості на перехресті вулиць Степана Бандери та Косівщинської, Сумська філія Сумського обласного центру зайнятості підріже зелені насадження, а департамент інфраструктури міста встановить там велике дорожнє дзеркало.

Для впорядкування руху і паркування транспорту біля однієї з церков, де відспівують загиблих захисників України, поліцію буде інформувати про проведення таких церемоній, аби вона у відповідні дні регулювала рух на цій території.

На засіданні також порушили питання безперебійної роботи світлофорів на перехрестях з громадським транспортом. Наразі відповідне обладнання встановлене на 12 таких об'єктах, а для ще 10 триває тендер на забезпечення безперебійним живленням.

Пояснюється, що проблеми з роботою світлофорів під час відключень електроенергії пов'язані з впливом спеки на обладнання.

Крім того, члени координаційної ради дали позитивну відповідь на звернення КНП "Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди" щодо поновлення розмітки пішохідного переходу біля зупинки громадського транспорту на вулиці Троїцькій. КП "Шляхрембуд" доручили зробити це до кінця місяця.

Питання встановлення світлофора на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту поблизу КНП "Центральна міська клінічна лікарня" направлено до поліції для опрацювання варіанту встановлення приладу з кнопкою для пішоходів.

Інші пропозиції медиків перенесено на повторний розгляд за участю їх представників та з візуалізацією, повідомили в мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: