Завантаження ...

Сумський правоохоронець зливав інформацію про блокпости та паролі за гроші

Сумський правоохоронець зливав інформацію про блокпости та паролі за гроші фото

Працівники Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби (викрили та затримали правоохоронця з Сумської області, який продавав конфіденційну інформацію про блокпости та паролі мешканцям прикордоння.

У лютому 2024 року правоохоронець запропонував послуги з безперешкодного переміщення автомобілем у межах прикордонної зони місцевому жителю, який намагався вивезти свої речі з зони бойових дій. За грошову винагороду він пообіцяв надати інформацію про розташування підрозділів та блокпостів Збройних Сил України, а також паролі для їх проїзду.

Зловмисник також погрожував чоловіку, що у разі відмови буде особисто перешкоджати його пересуванню в прикордонних районах.

Протягом кількох місяців, починаючи з квітня 2024 року, правоохоронець отримав від чоловіка 30 тисяч гривень за надану інформацію.

За даним фактом йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.

Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Сумська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону здійснює процесуальне керівництво у даній справі, повідомили в ДБР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: