Завантаження ...

Кохання під час війни: на Сумщині стали частіше одружуватися

Кохання під час війни: на Сумщині стали частіше одружуватися фото

Попри війну, постійні стреси та вимушені розставання з близькими на Сумщині продовжують створювати сімʼї. Від початку року одружень в області частіше одружувалися, ніж розлучалися.

Журналісти MISTOSUMY.com звернулись до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та дізналися, скільки пар за перше півріччя 2024-го вирішили офіційно узаконити свої стосунки, а скільки – розірвати шлюб.

- Статистика органів державної реєстрації актів цивільного стану – традиційно важливий індикатор подій у житті українців. Так, у перше півріччя 2024 року відділи ДРАЦС Сумщини Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції зареєстровано 1670 нових шлюбів, - розповідає начальниця Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ірина Свистун.

На фото Ірина Свистун, начальниця Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції
 

За спільною заявою подружжя та за умови відсутності у них неповнолітніх дітей протягом півріччя зареєстровано 375 розлучень, що в понад 4 рази менше за кількість одружень.

- До речі, воєнний стан багатьох наречених переодягнув у «піксель», створивши своєрідний весільний тренд серед незламних закоханих. Водночас питання реєстрації шлюбу військовослужбовцями вже третій рік поспіль не втрачає актуальності, - коментує Ірина.

Для військовослужбовців є різноманітні зручні сервіси, щоб зробити реєстрацію шлюбу швидкою:

  • одруження у день подачі заяви;
  • стати чоловіком та дружиною на підставі акту складеного командиром (керівником) військовослужбовця;
  • зареєструвати шлюб за допомогою засобів відеозв’язку.

Дуже зручною є послуга подачі заяви про реєстрацію шлюбу через «Дію». І жителі Сумщини користувалися нею, адже за пів року так зареєструвало шлюб 280 закоханих пар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: