Завантаження ...

Шахраї видурили у чотирьох жителів Сумщини 53 тис. грн

Шахраї видурили у чотирьох жителів Сумщини 53 тис. грн фото

Шахраї продовжують орудувати на Сумщині, зловживаючи довірою людей. Цього разу жертвами стали 4 жителі області, які втратили загалом 53 тис. гривень.

39-річна жінка з Сум довірилась невідомій людині, яка по телефону представилася працівником банку. Шахрай переконав жінку, що її картка заблокована, і запропонував допомогу з її розблокуванням. В результаті зловмисник дізнався коди з СМС-повідомлень та зняв з рахунку жінки 16 367 гривень.

60-річна жителька Шостки також стала жертвою телефонного шахрайства. Їй зателефонував "робот", який попросив натиснути цифру "1" для підтвердження входу в "власний кабінет". Після цього з її карток зникли 8 700 гривень.

22-річна сумчанка втратила 21 000 гривень, позичивши їх "колезі" через месенджер "Телеграм". Шахраї зламали сторінку колеги дівчини та від її імені попросили гроші в борг.

42-річна жителька Шостки побачила в батьківській групі месенджеру "Вайбер" повідомлення про можливість отримати грошову допомогу. Перейшовши за посиланням, вона ввела всю необхідну інформацію, і з її картки зникли 6950 гривень.

За всіма фактами шахрайства поліцією відкриті кримінальні провадження.

Поліція закликає громадян бути пильними та не довіряти незнайомцям, які телефонують або пишуть у месенджерах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: