Завантаження ...

Розкрито масштабну схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон за сприяння медпрацівників

Розкрито масштабну схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон за сприяння медпрацівників фото

Слідчі встановили, що злочинна група, до складу якої входили мешканці Сумської та Дніпропетровської областей, організувала масштабну схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України.

Ключову роль у цій схемі відігравали медичні працівники. Зокрема, директор з організації надання медичної допомоги однієї з лікарень м. Дніпро та лікарка-інфекціоніст підозрюються у виданні фіктивних медичних довідок військовозобов'язаним, які бажали ухилитися від мобілізації.

За попередньою інформацією, організатор схеми, мешканець м. Білопілля, влаштовував військовослужбовців або військовозобов'язаних в медичні заклади Дніпропетровської області, де вони формально проходили лікування. Після цього медики видавали пацієнтам виписки з діагнозами, які не відповідали дійсності, що дозволяло їм ухилитися від мобілізації.

Вартість таких "послуг" сягала до 10 тисяч доларів США.

Наразі до кримінальної відповідальності притягнуто вже чотирьох осіб, серед яких троє медичних працівників. Слідство триває, правоохоронці не виключають виявлення нових учасників злочинної групи, повідомили в обласній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: