Завантаження ...

Де варто побувати у Сумах – відповідають містяни

Де варто побувати у Сумах – відповідають містяни фото

Альтанка, Театральна, Спасо-Преображенський собор і музеї – такі локації називають містяни улюбленими в Сумах та радять відвідати кожному.

 Журналісти MISTOSUMY пройшлися сумськими вулицями та спитали у сумʼян:

- Яке Ваше улюблене місце в Сумах? Що мають обов’язково, на Вашу думку, побачити гості міста? 

Анна

–  На мою думку, гості нашого міста повинні побувати у нашому Сумському обласному краєзнавчому музеї. Там дуже часто роблять гарні виставки із експонатами вишиванок і рушників, де техніка вишивки відрізняється своєю неповторністю. Щодо місця де я найчастіше буваю, то це альтанка. Ми часто з друзями ходимо туди гуляти. Загалом, наше місто має неповторну атмосферу.

Руслана

 Я дуже люблю гуляти біля театру М. С. Щепкіна.  Особливо гарно саме влітку. Відкривається багато закладів  та кожен вечір збирається молодь. Для сьогодення дуже актуальний фонтан , який там знаходиться, але не працює. Проте й зараз є місця, де можна охолонути - це спеціальна рамка. Також іноді вмикають автополив газону і стає прохолодніше.

Марина

 На мою думку, одним із найкрасивіших місць - це меморіал, де знаходиться пам’ятник Альоші.  Я завжди, коли прихожу туди не можу відвести очей від пейзажу  нашого міста. Навесні та влітку там завжди осаджують квітами пам’ятник. У сезон тюльпанів там можна зробити багато різних фотографій для соцмереж. Також дуже красиво ввечері на Театральній площі. Біля театру наше місто оснащене ліхтарями, які роблять його більш привабливим. 

Данило

–  Для сум’ян дуже важко сказати куди саме можна сходити. Кожен куточок міста по-своєму гарний. Але, як на мене, то найкращим вибором  буде сходити в театр або погуляти біля нього. По Театральній вулиці багато кав’ярень та ресторанів, де можна смачно поїсти та провести час з друзями. Якщо говорити про сьогодення, то краще це робити ввечері , щоб не згоріти в таку спеку.

Денис

–  Для мене дуже цікава історія створення нашого міста, тому я дуже часто ходжу на екскурсії у різні музеї та виставки. Наприклад, Спасо -Преображенський собор – єдиний у світі, який має готичні фігури. Дуже багато цікавих місць, пов’язані з історією. Також є музей цукрового магната Харитоненка. Для туриста це буде дуже цікаво відвідати.

Юлія

– Звичайно, що символ нашого міста – альтанка. Ми маємо дуже мало історичних місць, але маю надію, що після війни зробимо реставрацію старовинних будинків. У нас історія дійсно велика та хочеться, щоб сум’яни про це знали.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: