Завантаження ...

Тростянецька громада попрощалася з загиблим героєм Миколою Євдокименком

Тростянецька громада попрощалася з загиблим героєм Миколою Євдокименком фото

Тростянецька громада зібралася, щоб вшанувати пам’ять загиблого Героя молодшого сержанта Миколи Вікторовича Євдокименка, який віддав своє життя за нас з вами, за рідну землю, за нашу країну…

Народився і виріс Микола Євдокименко у селищі міського типу Нова Водолага, що на Харківщині, але життя своє він вирішив пов’язати з Тростянеччиною. Тут він оселився, створив сім’ю, виховував доньку, працював на підприємствах міста. Був чуйною і товариською людиною, мав безліч друзів, повідомили в мерії Тростянця.

«Микола Вікторович мав золоті руки, умів все і завжди приходив на допомогу. Ми завжди могли звернутися до нього з проханням щось відремонтувати, підвезти, і кожного разу він відгукувався. Крім цього, він був гарним сім’янином, намагався заробити якусь копійку, щоб утримувати сім’ю, тож працював і ремонтником, і таксистом, і їздив на заробітки, все для того, аби його сім’я жила у достатку» - згадували загиблого добрими словами сусіди.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну справжній Патріот не зміг стояти осторонь буремних подій – Микола Євдокименко з 2020 року воював на Донбасі, відстоюючи територіальну цілісність і незалежність України, перебуваючи у найгарячіших точках бойових зіткнень, щоби вигнати з української землі ворожу нечисть та повернути мир нашій землі.

Микола Євдокименко ніс військову службу на посаді командира 2 відділення 2 самохідного артилерійського взводу 5 самохідної артилерійської батареї 2 самохідного артилерійського дивізіону 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, до останньої миті життя зберігав вірність присязі, українському народу, своїй Батьківщині. Загинув він у тяжкому бою 23 травня 2024 року, на Донеччині.

Прощальну промову виголосив Тростянецький міський голова Юрій Бова: «Страшна подія зібрала нас сьогодні тут. Ми проводжаємо в останню путь справжнього Героя, нашого захисника, батька, сина, чоловіка. Завдячуючи таким хлопцям, як Микола Вікторович, який мужньо боронив нашу землю, Україна тримає оборону та обов’язково переможе у цій страшній війні. Переможе великою ціною – ціною життя наших найкращих хлопців. Ми схиляємо голову на знак поваги й шани до полеглого воїна, який іде у вічність, але назавжди залишиться в серці кожного з нас».

Прощальні слова рідним і близьким також прозвучали від офіцера відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Владислава Заброди, від землячки, уродженки смт. Нова Водолага, яка до останніх днів підтримувала зв’язок з земляком.

На честь воїна військові здійснили три залпи та урочисто передали жовто-блакитний стяг дружині загиблого… Спи спокійно, дорогий наш захисник, вічна, світла тобі пам’ять та безмежна шана. Герої не вмирають. Твоє ім’я буде завжди переплетене з нашою історією, нагадуючи нам про важливість служіння нашій країні. І хоча сьогодні ми прощаємося з тобою, спадок і спогади лишаться жити серед нас назавжди.

Висловлюємо глибокі, щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Нехай світлий спомин про загиблого Героя Євдокименка Миколу Вікторовича назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував!

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: