Завантаження ...

На Сумщині викрили прихильниць «руського міра» родом з росії

На Сумщині викрили прихильниць «руського міра» родом з росії фото

Співробітники СБУ продовжують боротьбу з внутрішнім ворогом на Сумщині. Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну правоохоронці викрили понад 120 прибічників «руського міра», які активно поширювали прокремлівську пропаганду та виправдовували збройну агресію рф.

Серед них – як громадяни України, так і росіяни, які проживають на території нашої держави. Більшість зловмисників використовували російські соціальні мережі для поширення антиукраїнських наративів, зокрема, вихваляючи російських окупантів, закликаючи до приєднання до рф та підтримуючи вбивства українських військовополонених.

Останніми днями слідчі Служби безпеки повідомили про підозру двом жінкам – мешканці Сумського району та Шостки. Обидві вони є уродженками росії і активно використовували соціальну мережу «Одноклассники» для поширення ворожої пропаганди.

Так, жителька Сумського району писала вірші на підтримку російських окупантів, вихваляла «звільнення» Маріуполя та закликала до боротьби «за Россию». А мешканка Шостки поширювала матеріали про «подвиги» російських військових на окупованих територіях України.

За свої злочини обидві жінки можуть бути засуджені до 8 років позбавлення волі. Слідчі СБУ вже направили обвинувальні акти до суду, повідомили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: