Завантаження ...

На Конотопщині двоє водіїв намагалися підкупити поліцейських

На Конотопщині двоє водіїв намагалися підкупити поліцейських фото

У Конотопському районі зафіксовано два випадки, коли водії, притягнуті до відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані, пропонували хабарі поліцейським.

Перший випадок стався у районному центрі. Мешканець міста, зупинений патрульною поліцією за керування автомобілем у нетверезому стані, запропонував правоохоронцям 80 000 гривень хабара, аби ті не складали на нього адміністративний протокол. Незважаючи на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність, водій наполягав на своїй пропозиції. Внаслідок цього на місце події була викликана слідчо-оперативна група для фіксації факту спроби підкупу.

Другий випадок стався у селі Червона Слобода. Водій, зупинений патрульною поліцією за аналогічне правопорушення, також запропонував хабар інспекторам патрульної поліції. Проте і в цьому випадку поліцейські відмовилися від неправомірної вигоди.

Відносно обох водіїв були складені адміністративні матеріали за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння). Крім того, слідчі розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), повідомили в поліції Сумщини.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: