Завантаження ...

У Сумах відкриють військовий ліцей

У Сумах відкриють військовий ліцей фото

З 1 вересня у Сумах запрацює військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. ​​​​Г. Харитоненка. Збір заяв на вступ вже розпочато, він триватиме до 15 серпня.

Про це 29 липня повідомили на брифінгу у Сумській обласній військовій адміністрації.

Ліцеїсти отримають базову та повну загальну середню освіту, проходитимуть поглиблену допризовну й посилену фізичну підготовку та матимуть змогу надалі вступити у вищі навчальні заклади військового спрямування.

Цьогоріч планують відкрити два класи військового ліцею – на базі восьмого та десятого. Набір учнів здійснюється на конкурсній основі.

Пріоритети при вступі мають діти військовослужбовців та ветеранів, а також обдаровані діти – учасники всеукраїнських, міжнародних творчих конкурсів та спортивних змагань.

Місце розташування військового ліцею повідомлять жителям області згодом. Наразі відомо, що він знаходитиметься на базі одного із місцевих навчальних закладів.

«Ми не відкидаємо перспективу відбудови території, де був розміщений попередній ліцей, але ми розуміємо що це потребує значних фінансів. А діти вже потребують спеціалізованої освіти. Тому на цьому етапі ми ставимо завдання започаткувати ліцей, набрати перших ліцеїстів.  В перспективі,  за допомогою і міжнародних партнерів, а такі перемовини вже ведуться, ми зможемо повноцінно відбудувати комплексно військовий ліцей з усіма необхідними локаціями для військової підготовки.  Сподіваємося, що в наступному році ми вже зможемо розширяти військовий ліцей, додавати ще класи й набирати учнів», - говорить Олена Бойко, заступниця начальника ОВА.

Консультації щодо вступу можна отримати за номерами:

  •  +38 (050) 307-31-30 (заступниця начальника управління освіти Світлани Кобилецька)
  •  +38 (0542) 36-10-97 (керівниця департаменту освіти і науки Вікторія Гробова).




 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: