Завантаження ...

У Сумах у стравах ресторану в середмісті знайшли кишкову паличку

У Сумах у стравах ресторану в середмісті знайшли кишкову паличку фото

Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб зафіксував спалах гострих кишкових інфекцій серед відвідувачів ресторану «Рідне місто», розташованого в центрі міста. Після проведення епідеміологічного розслідування було встановлено ймовірний зв'язок між захворюванням та вживанням їжі саме в цьому закладі.

З метою з'ясування причин отруєння, інспектори Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби провели позапланову перевірку ресторану. Під час інспекції були виявлені численні грубі порушення санітарних норм та вимог безпечності харчових продуктів:

  • Прострочені продукти: виявлено харчові продукти, термін придатності яких давно минув, але в документації значилися як свіжі.
  • Неправильне зберігання: продукти, які за документами повинні були зберігатися в охолодженому вигляді, були заморожені.
  • Продукція невідомого походження: у закладі виявили продукти без маркування та документів, що підтверджують їх якість та безпеку.
  • Антисанітарні умови: кухня ресторану була у вкрай незадовільному стані: брудне обладнання, відсутність належної вентиляції, відсутність належного санітарного інвентарю.

Лабораторний аналіз відібраних зразків харчових продуктів підтвердив наявність патогенної кишкової палички у деяких стравах, зокрема в картоплі "по-селянськи" та сирому м'ясі.

За результатами перевірки, керівництво ресторану було притягнуто до адміністративної відповідальності за численні порушення санітарного законодавства. Було складено протоколи про адміністративні правопорушення та вилучено всі неякісні продукти, повідомили у Держпродспоживслужбі України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: