Завантаження ...

Сумські лікарі успішно провели дві унікальні кардіохірургічні операції

Сумські лікарі успішно провели дві унікальні кардіохірургічні операції фото

На базі Регіонального центру серцево-судинної хірургії в КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» вперше на Сумщині було проведено дві складні кардіохірургічні операції.

Перша була присвячена лікуванню аневризми аорти та клубової артерії за допомогою ендоваскулярного методу (EVAR). Ця процедура є надзвичайно складною і пов’язана з високими ризиками. Операцію виконав завідувач Центру серцево-судинних технологій Євгеній Марченко спільно з запрошеним експертом, завідувачем відділення лікування вроджених вад серця Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова Богданом Черпаком.

Суть операції полягала у встановленні всередині судини спеціального каркаса, який зміцнює стінку аорти та запобігає її розриву. Завдяки ендоваскулярному методу втручання було мінімально інвазивним, що зменшило ризики для пацієнта.

Друга операція була спрямована на закриття вродженого дефекту міжшлуночкової перетинки у молодого пацієнта. Сумські кардіохірурги спільно з київським колегою успішно провели цю складну операцію.

Обидва пацієнти після операцій перебувають під наглядом лікарів і проходять реабілітацію.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: