Завантаження ...

На Сумщині на створення навчальних осередків з предмету "Захист України" витратять майже 60 млн грн

На Сумщині на створення навчальних осередків з предмету "Захист України" витратять майже 60 млн грн фото

На Сумщині розпочнеться масштабна реформа шкільної освіти, спрямована на зміцнення патріотичного виховання молоді. Як повідомила заступниця начальника обласної військової адміністрації Олена Бойко, на території області буде створено 23 навчальні осередки для вивчення нового предмета "Захист України".

Ці осередки будуть створені на базі закладів загальної середньої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Їх розмістять таким чином: 7 – у Сумському районі, 5 – у Конотопському, 5 – у Шосткинському, 3 – у Роменському та 3 – в Охтирському.

Головна мета створення таких осередків – сформувати у молоді історичну свідомість, патріотичні почуття та закласти основи національної безпеки. Для цього будуть розроблені нові підходи до викладання предмету "Захист України".

На облаштування осередків, придбання сучасного обладнання та навчальних матеріалів з державного бюджету виділено майже 54 мільйони гривень. Крім того, 3,3 мільйони гривень буде спрямовано на підвищення кваліфікації вчителів, які викладатимуть цей предмет.

Усі роботи з облаштування осередків мають бути завершені до 1 жовтня 2024 року.

Вибір закладів, на базі яких будуть створені осередки, здійснювався з урахуванням кількості учнів, наявності матеріально-технічної бази та інших важливих факторів, повідомили в ОВА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: