Завантаження ...

Сумщина отримає 10 000 доз вакцини проти поліомієліту для дітей

Сумщина отримає 10 000 доз вакцини проти поліомієліту для дітей фото

Сумська область поповнить свої запаси вакцин для боротьби з поліомієлітом. Як повідомив головний державний лікар Сумщини Володимир Збаражський, регіон отримає 10 000 доз оральної вакцини проти поліомієліту.

Ця вакцина, виробництва бельгійської компанії «Glaxosmithkline Biologicals S.A.», вже пройшла всі необхідні перевірки якості і готова до використання. Вона буде доставлена до всіх пунктів щеплення на території області протягом трьох днів після прибуття.

Варто зазначити, що це не перша партія вакцин, яку отримує Сумщина. Загалом, за запитом Міністерства охорони здоров’я, було закуплено 1,1 мільйона доз вакцин на суму понад 8 мільйонів гривень.

Усі вакцини, передбачені Національним календарем профілактичних щеплень, є безкоштовними для населення. Це стосується як дітей, так і дорослих. Навіть якщо дитина пропустила якесь щеплення, вона може його надолужити в будь-який зручний час.

Якщо ви маєте сумніви щодо графіка вакцинації вашої дитини, обов’язково зверніться до сімейного лікаря або педіатра. Лікар допоможе скласти індивідуальний графік імунізації та відповість на всі ваші запитання.

Пам’ятайте, вакцинація – це найнадійніший спосіб захистити себе та своїх близьких від небезпечних інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: