Завантаження ...

У Сумах збудують сучасне укриття для школи за кошти Литви

У Сумах збудують сучасне укриття для школи за кошти Литви фото

В Сумах розпочнеться масштабний проєкт з будівництва сучасного підземного укриття в одній зі шкіл міста. Про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Станіслав Поляков.

Фінансування проєкту в розмірі 130 мільйонів гривень забезпечить Уряд Литви в рамках програми «Сусідство, розвиток і міжнародна співпраця Інструмент – Глобальна Європа». Метою цього проєкту є створення безпечних умов для навчання дітей шляхом будівництва укриттів подвійного призначення біля навчальних закладів.

Учасники наради детально обговорили всі аспекти майбутнього будівництва. Було підкреслено, що всі роботи будуть виконуватися відповідно до умов Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного між Сумською міською радою та Центральним агентством управління проєктами Литовської Республіки.

Нове укриття відповідатиме всім сучасним вимогам безпеки та комфорту. Воно стане надійним захистом для учнів та педагогічного колективу школи під час повітряних тривог.

Реалізація цього проєкту є важливим кроком для забезпечення безпеки дітей в умовах воєнного стану. Вона демонструє міцні дружні відносини між Україною та Литвою та сприяє подальшому розвитку співробітництва між нашими країнами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: