Завантаження ...

На Сумщині затримали агента фсб рф

На Сумщині затримали агента фсб рф фото

Співробітники Служби безпеки України нейтралізували масштабну агентурну мережу Федеральної служби безпеки Російської Федерації, яка діяла на території шести областей України.

Під час багатоетапної спецоперації було затримано дев'ять російських агентів, які діяли в Дніпрі, Запоріжжі, Сумах, Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях. Кожен з них окремо збирав розвіддані для ворога, але всі були пов'язані з одним кадровим співробітником ФСБ.

За завданням російських спецслужб агенти збирали розвідувальну інформацію про:

cили оборони України: місця дислокації, рух військових ешелонів, координати позицій артилерії.

об'єкти критичної інфраструктури: електропідстанції, гідроелектростанції.

Серед затриманих:

  • дві чиновниці: посадовиця Дніпровської міської ради та очільниця відділу в Южненській міськраді Одеської області. Вони передавали росіянам інформацію про розташування систем ППО та ключових енергетичних об'єктів.
  • екс-співробітник міліції, який повідомляв окупантам про наслідки їхніх обстрілів.
  • двоє менеджерів та студент, які фіксували рух військових ешелонів.

Слідство встановило, що більшість затриманих були завербовані російськими спецслужбами через прокремлівські телеграм-канали.

За даними слідства, всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперація проводилася за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Служба безпеки України закликає громадян бути пильними та повідомляти про будь-які підозрілі дії осіб, які можуть співпрацювати з ворогом, повідомили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: