Завантаження ...

На Сумщині спостерігається зростання кількості випадків COVID-19

На Сумщині спостерігається зростання кількості випадків COVID-19 фото

Сергій Грабовий, лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб, повідомив про збільшення кількості хворих на COVID-19 в області.

Після завершення епідемічного сезону грипу та ГРВІ наприкінці травня кількість випадків COVID-19 в Україні значно знизилася. Однак, починаючи з 19 липня, спостерігається тенденція до зростання захворюваності на COVID-19. За даними епідеміолога, щотижнева кількість випадків зросла з 15 до 71.

Така динаміка є очікуваною, оскільки подібні підйоми захворюваності наприкінці літа та початку осені фіксувалися щороку. За прогнозами фахівців, поточний підйом досягне піку приблизно через 8-10 тижнів і завершиться наприкінці листопада. Очікується, що кількість захворювань буде приблизно на рівні попереднього сезону і не призведе до серйозних наслідків для громадського здоров'я.

Подібна ситуація спостерігається не тільки на Сумщині, а й по всій Україні. За даними Міністерства охорони здоров'я України, в країні реєструється новий варіант вірусу SARS-CoV-2, названий FLiRT. Хоча цей варіант і викликає зростання захворюваності, він не є більш небезпечним, ніж попередні варіанти. Проте, він здатний уникати імунітету і легше поширюватися серед населення.

Для захисту від захворювання та його важких наслідків, лікар рекомендує:

  • Зробити щеплення: Отримати всі необхідні дози вакцини та бустерні дози.
  • Дотримуватися правил гігієни: Часто мити руки, особливо перед їдою і після відвідування громадських місць.
  • Носити маски: В місцях з великим скупченням людей.
  • Дотримуватися соціальної дистанції: Тримати дистанцію не менше 1 метра від інших людей.

Ці прості заходи допоможуть захистити вас і ваших близьких від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: