Завантаження ...

Рада оборони відреагувала на блокування Сумською міськрадою питання створення військового ліцею

Рада оборони відреагувала на блокування Сумською міськрадою питання створення військового ліцею фото

Питання створення військового ліцею в Сумах стало одним із центральних на засіданні Ради оборони Сумської області.

Як повідомила заступниця начальника Сумської ОВА Олена Бойко, Президент України визначив підтримку ветеранів війни, сімей військовослужбовців та дітей загиблих Героїв як один із пріоритетів. Відповідно до цього, було заплановано відкриття спеціалізованого закладу освіти військового спрямування у Сумах. Для цього необхідно було прийняти статут ліцею та забезпечити фінансування.

Однак, розгляд питання про прийняття статуту на двох сесіях Сумської міської ради був заблокований депутатами від партій “Батьківщина” та “ЄС”. Вони дезінформували громадськість, поширюючи неправдиву інформацію про нібито небезпечне місце для розташування ліцею та необхідність великих фінансових витрат.

Учасники Ради оборони зазначили, що такі дії депутатів спрямовані на дискредитацію влади та дестабілізацію ситуації в області. Крім того, вони позбавляють дітей можливості отримати якісну військову освіту.

Незважаючи на це, в ОВА наголосили, що в Сумах є всі необхідні умови для створення військового ліцею: матеріально-технічна база, кваліфіковані кадри та бажання дітей і батьків.

Рада оборони засудила дії депутатів, які блокують важливе для регіону рішення, і закликала їх переглянути свою позицію.

Варто зазначити, що на території України вже функціонує 30 військових ліцеїв, у тому числі в прикордонних областях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: