Завантаження ...

На Сумщині розпочалась обов’язкова евакуація з 5 громад Сумського району

На Сумщині розпочалась обов’язкова евакуація з 5 громад Сумського району фото

З метою забезпечення безпеки цивільного населення, згідно з рішенням Ради оборони Сумської області та розпорядженням начальника ОВА, розпочато обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів, що розташовані на території 5 громад Сумського району: Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської.

Ці громади постійно перебувають під загрозою обстрілів з боку російських окупантів.

Для проведення евакуаційних заходів залучені сили та засоби правоохоронних органів, ДСНС, військових адміністрацій, а також громадські організації та міжнародні партнери. Організацією евакуації займаються відповідні департаменти обласної адміністрації.

Громадські організації надають всебічну підтримку евакуйованим:

ГО "Проліска" забезпечує транспорт для перевезення людей, медичні автомобілі для маломобільних груп населення та продуктові набори.

World Central Kitchen організовує гаряче харчування для евакуйованих протягом місяця.

ГО "Право на Захист" надає фінансову допомогу у розмірі 10 800 гривень на одну особу.

У тилових районах Сумщини підготовлено понад 1200 місць для тимчасового проживання евакуйованих.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх наголошує на необхідності евакуації, особливо для сімей з дітьми. Він закликає мешканців не ризикувати своїм життям та життям своїх близьких і скористатися можливістю евакуюватися в безпечніші регіони.

Щоб дізнатися детальну інформацію про час і місце збору, а також записатися на евакуацію, необхідно звернутися до голів або старост своїх громад.

За додатковою інформацією можна звернутися до оперативного чергового евакуаційного штабу Сумської районної військової адміністрації за номером телефону: 0506507083.

Станом на 16:00 8 серпня з населених пунктів, що перебувають під обстрілом, було евакуйовано 35 осіб, серед яких 6 дітей.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів за минулу добу загинули 2 людини, ще 6 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: