Завантаження ...

Зафіксовано мор риби у водоймі на Лебединщині

Зафіксовано мор риби у водоймі на Лебединщині фото

Завдяки оперативній роботі системи "ЕкоЗагроза" було виявлено та підтверджено факт масової загибелі риби у водоймах поблизу села Будилка Лебединського району.

Звернення про негативний вплив діяльності Будильського експериментального заводу, який орендує ТОВ "Компанія "Еко-Енергія", надійшло через мобільний додаток "ЕкоЗагроза".

Під час інспекції територій фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили два стави із загиблою рибою та відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

Результати аналізів показали, що якість води у водоймах не відповідає встановленим нормам. Зокрема, було зафіксовано значне перевищення гранично допустимих концентрацій за такими показниками:

  • хімічне споживання кисню (ХСК): перевищення норми у 3 рази.
  • біохімічне споживання кисню (БСК): перевищення норми у 5 разів.
  • рівень розчиненого кисню: вміст розчиненого кисню склав 3,52 мгО2/дм3, що значно нижче норми для водойм господарсько-побутового (4 мгО2/дм3) та рибогосподарського (6 мгО2/дм3) призначення.

За даними Держекоінспекції, високі показники ХСК та БСК, спричинені спекою, призвели до зниження вмісту розчиненого кисню у воді до критичного рівня, що і стало причиною масової загибелі риби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: