Завантаження ...

У Сумах постраждалим від окупантів компенсовано 21 млн грн за житло

У Сумах постраждалим від окупантів компенсовано 21 млн грн за житло фото

Спеціальна комісія сприяє жителям Сумської міської ТГ в отриманні компенсацій за пошкоджене чи зруйноване майно.

Комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України створили торік у травні.

За цей час її представники склали понад 1800 актів обстеження помешкань. Від оперативності роботи комісії залежить, як швидко жителі громади отримають компенсацію за пошкоджене чи зруйноване нерухоме майно.

«Ми всі пам’ятаємо, скільки руйнувань завдали росіяни нашій сумській громаді вже в перші дні й тижні повномасштабного російського вторгнення. Понад рік тому в громаді створили комісію для допомоги людям, які втратили своє житло внаслідок цієї варварської та злочинної агресії. Людина, яка втратила своє майно, не залишається наодинці. У громаді та в державі запровадили їй на допомогу низку компенсаторних механізмів. Завдання нашої комісії – визначити розмір пошкодження майна та, відповідно, компенсації. І ми все робимо, щоб ті, хто до нас звернулись, якомога швидше відновили житло», – розповів голова комісії Анатолій ЗАНЧЕНКО.

Станом на 27 липня на розгляд комісії надійшло 308 заяв про надання компенсації для відновлення об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, з використанням послуги «єВідновлення». По 249 зверненнях ухвалено рішення про надання компенсації, по 58 – відмовлено, одна заява – на розгляді.Сума нарахованих компенсацій становить 17620599,33 грн.

Щодо компенсації за знищені об’єкти, з 84 заяв на надання компенсації прийнято позитивне рішення по 62. Відмовлено у наданні компенсації по 22 заявах. Сформовано 60 житлових сертифікатів на суму 59721907,06 грн. Грошова компенсація на відбудову нарахована одній особі в сумі 4008713,19 грн, повідомили в мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: