Завантаження ...

У середмісті Сум за пів мільйона гривень замінили болард на шлагбаум

У середмісті Сум за пів мільйона гривень замінили болард на шлагбаум фото

На перехресті вулиці Воскресенської та провулку Монастирського в Сумах функціонує новий автоматичний шлагбаум, який регулює проїзд автомобілів.

Попередній бар’єр – болард – було демонтовано через його незадовільний технічний стан та численні поломки внаслідок ДТП. Варто зазначити, що на ремонт та утримання боларда з міського бюджету було витрачено понад пів мільйона гривень.

Для забезпечення безпеки пішоходів та упорядкування руху транспорту в пішохідній зоні було прийнято рішення встановити сучасний шлагбаум. Він почав працювати з понеділка, 5 серпня.

Крім шлагбауму, на проїжджій частині з обох боків встановлені «лежачі поліцейські» для зниження швидкості руху та камери відеоспостереження. Дві з них оснащені системою розпізнавання номерних знаків, а одна забезпечує загальний огляд території.

Реалізацією проекту займалося комунальне підприємство «Міськсвітло», яке виграло тендер. За словами начальника електротехнічної лабораторії КП «Міськсвітло» Миколи Сидоренка, з 6:00 до 8:00 шлагбаум відкритий для підвезення товарів до магазинів, а спеціальний транспорт та екстрені служби можуть скористатися «панеллю виклику».

Для отримання дозволу на проїзд до пішохідної зони мешканцям та підприємцям, які проживають або ведуть бізнес в районі вулиць Воскресенської та Соборної, необхідно звернутися з відповідною заявою до в.о. міського голови Артема Кобзаря або до департаменту інфраструктури міста. Після внесення номера автомобіля до бази даних, шлагбаум автоматично розпізнаватиме його та пропускатиме транспорт.

Для забезпечення безперебійної роботи системи передбачено дистанційний нагляд диспетчера. В разі виникнення будь-яких неполадок він зможе оперативно викликати техніків або поліцію. Також передбачено автономне живлення шлагбаума за допомогою акумуляторів на випадок відключення електроенергії.

Загальна вартість проекту склала близько пів мільйона гривень і була розподілена на три тендери:

  • Послуги із благоустрою населених пунктів (поточний ремонт системи санкціонованого проїзду) – 99,5 тис. грн.
  • Послуги із благоустрою населених пунктів (поточний ремонт об’єктів благоустрою: заміна технічних засобів регулювання дорожнього руху) – 197 тис. грн.
  • Поточний ремонт та технічне обслуговування системи санкціонованого проїзду – 193 тис. грн.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: