Завантаження ...

У Сумах будують сучасне укриття для школи на 500 осіб за 100 мільйонів

У Сумах будують сучасне укриття для школи на 500 осіб за 100 мільйонів фото

У Сумах розпочалось будівництво нового укриття на території однієї зі шкіл. Цей проєкт, спрямований на забезпечення безпеки учнів та мешканців мікрорайону, став можливим завдяки значним інвестиціям як з державного бюджету, так і з місцевого.

На будівництво захисної споруди, розрахованої на 500 осіб, з державного бюджету виділили понад 56 мільйонів гривень освітньої субвенції. Додатково, Сумська громада спрямувала на цей проєкт ще 42 мільйони гривень.

Як зазначив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх під час урочистого заходу з нагоди початку будівництва, створення безпечного освітнього середовища є одним з пріоритетних завдань як на державному, так і на місцевому рівнях. Нове укриття стане важливим об’єктом для мікрорайону, де відчувається нестача таких споруд. Крім того, воно дозволить школярам навчатися очно, а не дистанційно, як це було раніше через відсутність безпечного місця для проведення занять.

Завдяки новому укриттю, яке зможе одночасно вмістити половину учнів школи (а їх кількість становить близько 1000), навчальний процес стане більш безпечним та ефективним. Крім того, захисна споруда буде доступна для всіх мешканців мікрорайону.

«Загалом за цей рік ми суттєво збільшили кількість місць у захисних спорудах наших навчальних закладів – на 10 000. Із вересня цього року ще 22 заклади освіти на Сумщині зможуть працювати в очному або змішаному форматі. Це завдання, яке поставив Президент України, і ми активно працюємо над його виконанням разом з керівниками громад», – підкреслив Володимир Артюх.

Завершення будівництва укриття в сумській школі заплановано на другий квартал 2025 року, повідомили в ОВА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: