Завантаження ...

Російські обстріли спричинили екологічну катастрофу на Сумщині

Російські обстріли спричинили екологічну катастрофу на Сумщині фото

Минулого тижня внаслідок ворожих обстрілів на території села Манухівка Новослобідської громади Конотопського району виникла масштабна пожежа сухої рослинності. Вогонь знищив 2 гектари природних екосистем, викинувши в атмосферу понад 1400 тонн шкідливих речовин.

За підрахунками екологів, завдані екологічні збитки становлять понад 4 мільйони гривень. Ці дані були отримані на основі спеціальної методики розрахунку шкоди, затвердженої Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

З початку повномасштабного вторгнення росії екологи зафіксували вже 25 випадків, коли обстріли призводили до масштабних пожеж у природних екосистемах Сумщини. Загальна сума завданих збитків перевищує 51 мільйон гривень. Внаслідок цих пожеж було знищено понад 24 гектари рослинності та викинуто в атмосферу понад 17 тисяч тонн шкідливих речовин.

На жаль, екологічні злочини росії продовжуються. Окрім пожеж, спричинених обстрілами, рятувальники щодня гасять пожежі в природних екосистемах, які виникають через людську недбалість. Лише за минулу добу було зафіксовано шість таких випадків.

Державна екологічна інспекція в Сумській області закликає громадян бути відповідальними та обережними з вогнем. Пожежі в природних екосистемах становлять серйозну загрозу для довкілля, здоров’я людей та тварин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: