Завантаження ...

На Сумщині судитимуть чоловіка, який незаконно позбавив волі людину

На Сумщині судитимуть чоловіка, який незаконно позбавив волі людину фото

Мешканець Роменського району протягом майже двох років утримував проти волі іншу людину та зберігав у себе вдома значний арсенал зброї. Ці злочинні дії були припинені у квітні цього року спільними зусиллями співробітників управління міграційної поліції, слідчих та працівників відділу кримінального аналізу ГУНП Сумської області.

За даними слідства, у 2022 році 63-річний зловмисник заманив до себе додому 57-річного чоловіка під приводом залучення до будівельних робіт. Після цього він позбавив потерпілого документів та мобільного телефону, обмежив його свободу пересування та змушував виконувати різні роботи. При цьому зловмисник застосовував як фізичне, так і психологічне насильство.

Під час обшуку помешкання зловмисника поліцейські виявили:

  • особисті документи потерпілого;
  • значну кількість вибухових речовин та боєприпасів, зокрема пластичну вибухову речовину, гранати, запали, детонатори та вибуховий шнур.

Дії зловмисника кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 1 статті 146 (незаконне позбавлення волі);
  • частина 1 статті 149 (вербування, переміщення людини з метою експлуатації);
  • частина 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі, повідомили в поліції Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: