Завантаження ...

За тиждень на Сумщині втричі зросла захворюваність на COVID-19

За тиждень на Сумщині втричі зросла захворюваність на COVID-19 фото

Сергій Грабовий, лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб, повідомив про значне зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 в області.

За останній тиждень кількість нових випадків COVID-19 збільшилась у 3,3 рази, з 71 до 234. Це є найбільшим зростанням кількості хворих за весь період пандемії.

"Така динаміка є несподіваною і перевищує всі попередні прогнози. Якщо подібна тенденція збережеться, то поточний спалах COVID-19 може стати найбільшим за останні два роки", - зазначив Сергій Грабовий.

Найбільше зростання кількості випадків спостерігається у Сумському та Конотопському районах, де кількість хворих збільшилась відповідно у 4 та 3,6 рази.

На жаль, разом із зростанням кількості випадків захворювання, фіксується і збільшення кількості летальних випадків. За останні два місяці це перший летальний випадок від ускладнень COVID-19. Померла 75-річна жінка, мешканка Сумської ОТГ, яка мала супутні захворювання серцево-судинної системи та не була вакцинована проти COVID-19 протягом останнього року.

Епідеміологи закликають населення дотримуватися протиепідемічних заходів:

  • носити маски у громадських місцях;
  • дотримуватися соціальної дистанції;
  • часто мити руки з милом;
  • вакцинуватися проти COVID-19.

Вакцинація залишається найефективнішим способом захисту від COVID-19 та його ускладнень.

Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує моніторинг епідеміологічної ситуації та вживає необхідних заходів для запобігання поширенню захворювання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: