Завантаження ...

На Сумщині судитимуть організаторів незаконної переправи ухилянтів через кордон

На Сумщині судитимуть організаторів незаконної переправи ухилянтів через кордон фото

Співробітники Національної поліції Сумської області припинили діяльність злочинного угруповання, яке організувало незаконну переправу через державний кордон України чоловіків призовного віку.

За результатами комплексного розслідування, проведеного слідчими поліції за оперативного супроводу управління міграційної поліції та процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури, встановлено, що організували незаконний «трансфер» військовозобов’язаних 43-річний мешканець Сумського району спільно зі своїм 29-річним знайомим.

Зловмисники пропонували свої послуги з переправлення через кордон чоловіків призовного віку за винагороду у розмірі до 3000 доларів США. Для легалізації своєї діяльності вони створювали фіктивні схеми оформлення опікунства над особами, які потребують постійного догляду. Це дозволяло безперешкодно виїжджати з України чоловікам призовного віку.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, флеш-накопичувачі та інші речові докази злочинної діяльності.

У березні 2023 року фігурантам було повідомлено про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

За скоєне зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: