Завантаження ...

Кубок України: Суми на виїзді обіграли Чернігів

Кубок України: Суми на виїзді обіграли Чернігів фото

12 серпня на стадіоні «Юність» у Чернігові відбувся матч кубка України за участі сумської «Вікторії». Сумʼяни зіграли з ФК «Чернігів» в рамках другого попереднього раунду.

Через повітряну тривогу (яка, на щастя, для Чернігова минула спокійно) початок гри затримали на 20 хвилин. Можливо, через цю вимушену паузу команди розпочали не надто активно.

Загалом же тривалий час колективи грали майже «без воріт». Перший акцентований удар півзахисник «Вікторії» Станіслав Шарай наніс лише на 25-й хвилині – м’яч «просвистів» над поперечкою.

А вже за 8 хвилин сумʼянам вдалося вийти вперед – команда розгорнула швидку атаку лівим флангом, Шарай віддав на Максима Євпака, й той поклав м’яч у кут. 0-1 – такий рахунок протримався до кінця першого тайму.

Чернігівці спробували більш активно розпочати другу половину матчу. Вже на 46-й хвилині господарі матчу заробили право на небезпечний штрафний метрах у 25 від сумських воріт. Втім, удар Дмитра Мироненка прийняла на себе стінка.

На 51-й хвилині Койдан перехопив м’яч. Чернігівці могли б вийти в атаку 3 у 3, але сам же Вячеслав «вперся» у захисників та втратив м’яч.

А на 57-й хвилині гра для чернігівців мала б закінчитися: захисник господарів на краєчку штрафного «зрубав» Максима Чеглова – пенальті. Втім, Сергій Машталір з 11-метрової позначки не зміг переграти воротаря "Чернігова" Максима Татаренка.

Більше моментів продовжувала створювати «Вікторія» – Татаренку ще щонайменше двічі довелося рятувати свою команду.

Свій найбільш небезпечний момент суперник створив на 88-й хвилині: Віталій Ментей відпасував на Койдана, той пробив у лівий кут, але удар вийшов не надто сильним, тож воротар сумʼян впорався з загрозою.

До основного часу суддя компенсував 5 хвилин. Втім, створити фінальну  навалу на ворота «Вікторії» чернігівцям не вдалося.

У підсумку 0-1 на користь «Вікторії». Сумʼяни вийшли у наступне коло змагань.

Гра була досить важка. Дався взнаки перехід на штучне поле. Але хлопці сьогодні були – молодці. Дуже серйозний та хороший суперник «Чернігів». Нам було дуже-дуже нелегко. Будь-яка гра – принципова. Хлопці – спортсмени й хочуть вигравати. Десь були сутички, але не від «нелюбові», а від того, що кожен хоче перемогти. Ось і все, – розповів про принциповість протистояння Чернігів-Суми головний тренер «Вікторії» Анатолій Безсмертний. – Ми дякуємо ЗСУ за те, що хлопці нас захищають та дають змогу грати. Велика пошана – вони здійснюють великий подвиг.

Подякував захисникам України за можливість грати у футбол і наставник «Чернігова». Що ж до гри, тренер зазначив:

«Вікторія» – добротна команда Першої ліги, з гарними виконавцями, яка грає у досить хороший футбол, силовий футбол. Вони не дають можливості комбінувати. У першому таймі досить рівно структурно зіграли. Якби не цей пропущений м’яч, не виконавча майстерність футболіста, який забив, мабуть так би й закінчили гру… Але, на жаль, програли, – розповів Валерій Чорний.

Нагадаємо, у цьому сезоні сумська «Вікторія» представляє Першу лігу. У сезоні 2024/25, до приїзду у Чернігів, сумʼяни провели лише один матч – у першому раунді Кубку з рахунком 1-0 переграли «Металург» (Запоріжжя).


0462
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: