Завантаження ...

Охтирський пенсіонер отримав умовний термін за вирощування маку

Охтирський пенсіонер отримав умовний термін за вирощування маку фото

У липні 2023 року слідчі Охтирського районного відділу поліції викрили незаконну діяльність 69-річного мешканця одного із сіл району. Під час санкціонованого обшуку на його присадибній ділянці правоохоронці виявили та вилучили понад 580 рослин маку снодійного.

Цей факт свідчить про те, що чоловік займався незаконним вирощуванням рослин, з яких можна отримати опіум. Така діяльність заборонена законодавством України і карається кримінальною відповідальністю.

Охтирський міськрайонний суд розглянув цю справу. Обвинувачений визнав свою вину і пояснив, що мак самосіявся на його ділянці, а він лише доглядав за ним для власних потреб. Однак суд врахував масштаби вирощування та потенційну шкоду від таких дій.

Згідно з вироком суду, чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконне вирощування снодійного маку). Йому призначено покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі. Однак, суд застосував до нього ст. 75 Кримінального кодексу України і звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Це означає, що якщо протягом наступного року чоловік не скоїть нових злочинів, то умовне засудження буде знято. В іншому випадку, він може бути направлений до місць позбавлення волі для відбування призначеного покарання, пише Охтирка.нет.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: