Завантаження ...

У Сумах затримали банду автозломщиків

У Сумах затримали банду автозломщиків фото

Сумська поліція викрила та затримала організовану злочинну групу, яка протягом тривалого часу займалася систематичними крадіжками з автомобілів на території області.

Слідство встановило, що двоє 32-річний та 34-річний жителі Сум, діючи за попередньою змовою, вчиняли крадіжки з автомобілів за допомогою спеціальних електронних пристроїв - сканерів, які дозволяли безперешкодно відкривати двері авто. У випадках, коли сканери не спрацьовували, зловмисники використовували фізичну силу, пошкоджуючи замки або вікна автомобілів.

Злочинці викрадали з авто цінні речі, гроші та інші особисті речі громадян, завдаючи значної матеріальної шкоди потерпілим. Лише одному з потерпілих зловмисники завдали збитків на суму понад 300 тисяч гривень.

Завдяки злагодженим діям оперативників обласного управління поліції, слідчих Сумського районного управління поліції та бійців спецпідрозділу "КОРД", було зібрано достатньо доказів для затримання зловмисників. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів було вилучено спеціальне обладнання для злому автомобілів та інші речові докази, що доводять їх причетність до скоєних злочинів.

Слідчі поліції за процесуальним керівництвом Окружної прокуратури м. Суми вже повідомили обом зловмисникам про підозру у вчиненні крадіжок та незаконного проникнення в чуже володіння. Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення інших аналогічних злочинів.

Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка) та ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне проникнення в інше володіння особи).

Слідство триває, повідомляє поліція Сумщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: