Завантаження ...

Вибухотехніки поліції Сумщини знешкодили ворожу авіабомбу

Вибухотехніки поліції Сумщини знешкодили ворожу авіабомбу фото

Під час проведення стабілізаційних заходів на території одного з сіл Сумської області, працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області виявили нерозірвану авіаційну бомбу типу УМПБ Д-30.

Боєприпас, який, ймовірно, був скинутий російськими окупантами, не вибухнув під час падіння, однак отримав пошкодження та розділився на два фрагменти.

З огляду на високий рівень небезпеки, вибухотехніки вжили всіх необхідних заходів безпеки. Було організовано охорону периметра та створена безпечна зона навколо місця виявлення боєприпасу. Після проведення детального огляду та визначення типу боєприпасу, вибухотехніки знешкодили авіабомбу шляхом контрольованого підриву на спеціально обладнаному майданчику, розташованому на безпечній відстані від населених пунктів.

Поліція Сумської області нагадує громадянам: у разі виявлення будь-яких підозрілих предметів, зокрема боєприпасів, категорично забороняється наближатися до них, торкатися їх або переміщувати. Про всі виявлені вибухонебезпечні предмети необхідно негайно повідомляти за номером екстреної допомоги «102».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: