Завантаження ...

У Сумах виявили незаконне сміттєзвалище обсягом 1200 куб. м

У Сумах виявили незаконне сміттєзвалище обсягом 1200 куб. м фото

По провулку Гетьманському, виявлено несанкціоноване сміттєзвалище, площа якого становить близько 1200 квадратних метрів. Про проблему повідомив небайдужий громадянин через мобільний додаток "ЕкоЗагроза".

За інформацією Державної екологічної інспекції в Сумській області, яка провела обстеження території, сміттям було засипано дві земельні ділянки. На одній з них, площею 775 квадратних метрів, знаходилися побутові відходи та залишки рослин, а на іншій, площею близько 100 квадратних метрів, – виключно побутові відходи. Загальний об’єм накопиченого сміття склав близько 1200 кубічних метрів.

Інспекція направила вимогу до Сумської міської ради щодо негайної ліквідації незаконного сміттєзвалища. У разі невиконання цієї вимоги у встановлений термін, винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Державна екологічна інспекція в Сумській області постійно моніторитиме ситуацію та вживатиме всіх необхідних заходів для ліквідації незаконного сміттєзвалища.

Громадян закликають до активної громадянської позиції та повідомляти про випадки порушення природоохоронного законодавства через мобільний додаток "ЕкоЗагроза" або іншими зручними способами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: